SETT dagarna, föreläsning av Erika Kyrk Seger

På mässan var det otroligt mycket folk så för att komma in på föreläsningarna mot förskolan så var det bara att gå ut från en föreläsning för att ställa sig i kö in igen. Där i kön fick man stå 30-45 minuter innan. Det kändes helt galet och så rätt eftersom det inte är ofta man får ett sådant stort program med föreläsare för förskolan!

Det är verkligen en underbart att dessa pedagoger väljer att berätta om sin verksamhet och hur de arbetar på sin förskola.

Jag hade turen att köa och få plats på Erika Kyrk Segers föreläsning ”Paddagogik eller groda”

Hon pratar om att välja ut appar som stämmer mot läroplanens mål och värdegrund. De appar som inte stämmer ska inte heller finnas på förskolans iPad. Hon berättar om någon app där man slår en gammal tant och det är ett exempel på en app som inte bör finnas på förskolan. Mycket viktigt att man tar ställning för vad vi har för appar och att hon tar upp det på föreläsningen.

En annan bra sak som hon berättade som jag kommer att använda mig av är syftet med appen, hon hade gjort en mindmap i Popplet som hon visade.
Ungefär så här var den men hennes var mycket snyggare.

20130419-173654.jpg

Något annat som jag fastnade för var att hon påpekar vikten av vuxnas närvaro och att de vuxna behövs för att utmana och vara med barnen i arbetet med iPaden.

På deras förskola var det pedagoger som det sen visade sig inte ens provat iPaden men att de tillslut vågade prova något spel och det är samma glädje som hos barnen när nivån klarades.

Det finns även mycket mer som Erika berättade om tipsar om och det är verkligen roligt att höra hur andra förskolor arbetar.

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s