Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite….

Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött. Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Men man behöver inte köpa en ny i det läget utan börja med att säkerhetskopiera iPaden till iTunes på din dator.

i iTunes ser  man vad det är som tar plats och efter ett tag så är det mest med övrigt (gult) på iPaden som tar plats vilket man måste ta bort. Jag vet inte hur man rensar det förutom att man återställer iPaden och sedan hämta tillbaka en säkerhetskopia. För det är ju så att man inte bli av med allt som man har på iPaden så därför är det bra att säkerhetskopiera ibland.

70958E20-F960-49CA-8656-314BC8D2AF26

Börja som sagt med att koppla in iPaden till datorn, öppna iTunes och välj säkerhetskopiera. Låt den jobba och när det är klart så kan du på iPaden välja att gå in i inställningar – allmänt – nollställ och välj Radera allt innehåll och inställningar.

DAA0AB61-9E89-4C9D-AB18-0F926867525DC7275F2F-6221-4C2A-BFF7-147C4CEAA1E0

När det är raderat så koppla in iPaden till datorn och starta upp iTunes om du tagit ut sladden. Då kommer det upp en fråga om vad du vill göra med den nya iPaden. 3

Här väljer man att återställa den som en kopia och du hittar igen din säkerhetskopia i rullisten. Det är bra om ni döpt era iPad så blir era säkerhetskopior lätta att hitta igen när man behöver.

4Nu är det bara att vänta och låta den återskapa iPaden till dig!

När den är klar kan man även passa på att uppdatera iPaden om det behövs, men räkna med att det tar tid så då är det bara att lämna den och låta den jobba vidare, det är ingen idé att sitta och vänta utan passa på att jobba med annat under tiden.

Här nere ser ni skillnaden före och efter:

Före:

70958E20-F960-49CA-8656-314BC8D2AF26

Efter:

6

Jag har inte raderat något innehåll från min iPad utan allt finns kvar men allt onödigt är borta!

Lycka till!

/Monica

10 svar till “Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite….

  1. Anna-Carin Nilsson

    Tack Monica för bra info! Detta måste nog göras på min och mina kollegors paddor! De är supersega nu!

  2. Pingback: Ikt | Pearltrees

  3. Pingback: iPad | Pearltrees

  4. Pingback: Elisa21 | Pearltrees

  5. Pingback: iPad - irvalgeirsdottir | Pearltrees

  6. Pingback: IKT 3 | Pearltrees

  7. Pingback: IKT - skolsteff | Pearltrees

  8. Pingback: IT verktyg | Pearltrees

  9. Tack, det var precis vad som behövdes! Vet nån om det är samma sak med en seg MacBook PRO: säkerhetskopiera, rensa och ominstallera? Det som gäller då är ju att det är så mycket mer data som ska flyttas.

    Med vänlig hälsning, Ingvar S.

  10. Anna Sundberg

    Tack Monica! En utmärkt bot mot en seg padda!

Lämna en kommentar