iPaden under en dag….

Ännu ett gammalt inlägg från 2014:

Åh vilken härlig dag vi hade idag, tog med iPaden ut! Vi började med att läsa en bok på iPaden ute sedan satt vi och funderade på vad vi skulle göra mera. VI arbetar med TAKK på förskolan och det slog mig att vi inte hade börjat med så mycket tecken som finns ute. Vi filmade olika saker ute, träd, buske, trappa, rutchkana, tält osv när vi filmat en sak letade vi upp tecknet i teckenappen. dessa tänkte jag spela in till vår youtube kanal som jag gjort med tecken.

Synliggör det som är aktuellt direkt. Då spelar jag in i appen capture så hamnar det direkt på youtube. Sedan kanske det vore en idé att ha de teckenfilmerna som QR koder eller aurasma, eller kombinera dom…. sedan fick iPaden följa med ut på fotbollsplanen där vi sköt upp raketer och filmade det så jag kunde ställa in iPaden på em i vårt glasskåp där filmerna från raketuppskjutningen visades så barn och föräldrar kunde se tillsammans vid hämtningen. Det blev även en bra mötesplats för barnen i hallen där de kikade på filmerna.

2 svar till “iPaden under en dag….

 1. Hej
  Vi följer din blogg och vi har blivit inspirerade att arbeta med QR-koder. Vi har inte kommit på något bra sätt när man spelar in ljud som man kopplar till en QR-kod. Om vi gör flera ljudinspelningar dyker alla upp när man scannar en qr-kod. Hur gör du för att lösa detta? När vi har testat att skapa koder som länkar till en text har vi gjort en webbsida i google sites till varje qr-kod. Det känns osmidigt. Hur brukar du göra med det?
  Med vänliga hälsningar Karolina Sandell och Christina Wahlstedt Vetlanda

  • Hejsan!
   Jag spelar in med dropvox så det hamnar i dropbox. Sedan öppnat jag ljudfilen i dropbox och väljer att kopiera eller skapa en länk till just den ljudfilen. Så det har funkat bra tycker jag.
   Skriven text då brukar jag använda dropbox då också, det blir iofs ett till moment att öppna men man lär sig det ganska fort.
   Annars så kanske pic collage kan vara enkelt att skriva i och ladda upp till deras tjänst o länka till. Det beror lite på hur mycket text det ska vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s