Digga lärande 2.0 i östersund

Idag var jag till arnljotskolan i Östersund för att lyssna och bli inspirerad kring hur de arbetar med ASL. 

Dom hade ett genomtänkt upplägg under förmiddagen där vi delades in i grupper och fick ta del av hur de arbetar årskurserna fklass-åk2.

Dom har under en lång tid lagt ner mycket arbete kring detta, fått med sig personalen och vid nyrekryteringar är det uttalat att man arbetar med det. Det är viktigt att veta vad man söker för jobb och vilken inriktning man har. Det märks att pedagogerna är engagerade och ser otroliga vinster med deras arbetssätt. 
Vi fick med oss många tips att kunna använda i våra verksamheter och de hade dukat upp med massor av exempel som vi fick titta i. 

Vi arbetar mycket med iPaden som skrivverktyg i vår förskoleklass nu och fick vi tankar om hur vi kan utveckla vårt arbete. Det är så otroligt värdefullt att få ta del av deras tankar och verksamhet för då blir det nära och ett kollegialt utbyte! 

Efter den dagen så beställde jag Erica Lövgrens böcker om ASL så nu väntar jag på att läsa och lära mig mera! 

På eftermiddagen fick jag ansvara som gruppledare för pedagoger i förskoleklassen, det var ett forum där vi kunde lyfta och prata om hur vi arbetar med digitalt i förskoleklassen.  Det är så roligt att få gå in i rollen som gruppledare och kunna fråga och vara nyfiken på hur andra jobbar i förskoleklassen. Vi fick till många bra tips och pedagogerna delade med sig av olika appar,vad, hur och varför de arbetar med vissa appar. Det blir konkret och enkelt att koppla till sin egen verksamhet. Deltagarna visade med projektorn många bra appar som de arbetat med i förskoleklassen. 
Nu hoppas vi alla i gruppen på en uppföljning av denna träff för alla vi kände att det är viktigt och meningsfullt att få fortsätta dela med oss av våra erfarenheter och att lära av varandra. 

/Monica 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s