sagoväskan+puppet pals = kreativt skapande

Idag hade jag tjejerna från båda förskoleklasserna och då började jag med att samla alla för att visa vad vi i ena klassen gjort för sagofilmer med iPaden. Den andra klassen hade provat lite men inte hunnit lika långt. Här var det en stor fördel att vi båda arbetat med sagoväskan som grund för då erbjöd jag de som ville att arbeta med sagoväskan och skapa egna sagor.

Det var flera som nappade på det och tyckte att det verkade spännande. Nu hade vi ett gemensamt tänk kring berättandet och barnen började rita egna bilder för fullt.  Sedan hade jag en kort genomgång hur de skulle göra för att fota bilderna, klippa ut dem i puppet pals och sedan spela in. Jag använder mikrofon vid de tillfällen när de ska spela in för att göra det tydligt och bra inspelningar.

De som inte ville göra film just nu men som var nyfiken på att följa deras arbete tog på sig roller som experter eftersom de barnen har gjort flera filmer tidigare och är bra på appen puppet pals. Där fick jag stor hjälp av barnen och de fick växa med uppgiften att hjälpa till! Underbart skapande blev det! Det är så roligt att se deras filmer och berättandet, vilken kreativitet!

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s