Animerad film med lego

Barnen ville bygga lego en kort stund idag och då passade jag på att utmana dem i byggandet med att ta in iPaden och appen iMotion HD.

Detta är ju det bästa med tekniken att det enkelt får att utmana barnen vidare i sina bekväma lekar. Här var ett gäng legobyggare som gärna bygger men det rivs sedan efter några dagar och det blir inget mer av det.

Nu utmanade jag ett barn att bygga och fota varje del. Vi använde appen imotion HD och tog en eller två bilder efter att vi satt fast en legobit.
Nu blev det en historia kring bygget vad ska hända sedan osv.

Tillslut sa kompisen bredvid att wow så coolt, kan mitt skepp få vara med? Så började de samarbeta, fota och flytta en liten bit i taget. Det blev snabbt en film och de andra barnen blev så imponerade och vill så klart nu göra egna filmer. Nu har vi ett eller två barn som kan detta och som kalvarna fiffiga kompisar och sprida vidare det.

Barnet sa direkt du måste lägga den på youtube så mina föräldrar kan se den! Det är viktigt för dem att visa upp sina arbeten och de är stolta över att kunna visa det!

Musiken var från youtube så det blev väldigt enkelt för oss. När vi laddade upp den via appen capture.

”Skapande arbete och lek är väsentliga delar i det aktiva lärandet. Särskilt under de tidiga skolåren har leken stor betydelse för att eleverna ska tillägna sig kunskaper. Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. ”

Lgr11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s