Spökbus – träna och lek med prepositioner

Nu har vi jobbat lite med appen spökbus, som är en app där man leker och tränar på prepositioner. Vi tränar och leker med orden i, på, bakom,framför, under, bredvid osv i appen.

Det blir spännande för det är spöken som gömmer sig eller som vi ska leka med.

20140423-131447.jpg
Det finns tre olika spel i appen ett är att hitta rätt spöke som nyckelpigan frågar efter. Det andra är gömma nyckel med ett spöke, vi hjäper nyckelpigan att dra nyckeln till rätt ställe och spöket letar.

20140423-131659.jpg

Det sista är en labyrint som vi ska ta oss igenom och då kan man fortsätta leka med orden och se om spöket är bakom vasen eller framför osv.

20140423-131805.jpg
Appen är perfekt för att lustfyllt träna på dessa begrepp med barnen och det är även bra i de lägen vi behöver se närmare och ta reda på vilka begrepp barnet kan. Då kan barnet spela appen och vi får en chans att se var barnet befinner sig. Det märks att appen är framtagen av logopeder för den har ett lugnt tempo och den bjuder in till andra samtal utifrån bilderna och föremålen i appen. Kanske vi kan fortsätta utanför appen att leka med figurer, klippa ut små spöken och lägga ut i rummet. Leka gömma nyckel själva eller skapa egna labyrinter.

Den här appen kommer kunna användas på flera sätt och på ett lustfyllt sätt träna på dessa ord begrepp. Det finns två olika svårighetsnivåer och i två av spelen kan man välja om man vill träna alla eller bara vissa lägesord.

Hur kopplar jag till läroplanen?
”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,
utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring,” Lpfö98 rev. 10

/Monica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s