Kapitelbok på förskolan

Nu har vi börjat läsa kapitelbok på förskolan, vi pratade lite om att det är synd för de barn som är lediga eller sjuka som missar när vi läser och tappar en del i handlingen. Vi har barn som är lediga under veckan så vi visste om det. Vi vill inte att de ska missa något i boken och började fundera om vi ska hoppa över att läsa de dagarna eller ska de vara utan det kapitlet.
Nej kände vi de ska få möjlighet att följa med i boken fast de inte är på förskolan så vi bestämde att när vi läser så spelar vi in ljudet och berättandet i appen dropvox för att kunna maila hem. Men min kollega kom fram till att den inspelningen skickar vi hem till alla i den gruppen för då kan man lyssna hemma en gång till, föräldrarna får inblick och kanske inspiration. Vi behöver även se till att den inspelningen är tillgänglig på förskolan så de som inte har fått möjlighet att lyssna hemma ska kunna göra det på förskolan. Det är så roligt med kollegor som spinner vidare och som ser möjligheter!

Vi valde dessutom att ta en bok som finns som e-bok så vi i personalen kan ta hem och läsa innan och förbereda oss. Vi är två som kommer turas om och då kan vi ha varsin bok på iPaden och både följa med och förbereda oss.

20140402-080929.jpg

Är du nyfiken på hur man laddar hem böcker kika in denna guiden jag gjort.

/Monica
>

Annonser

One response to “Kapitelbok på förskolan

  1. Vilket bra sätt att jobba på! Jag sprider detta till bibliotekspersonal så att de kan tipsa förskolor som frågar om kapitelböcker. Kanske kan vi också jobba liknande med sagostunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s