Book creator – labyrint

Just nu arbetar vi med programmet Labyrint och håller på att skapar en massa olika saker till den leken. 

Vi såg i programmet att det finns en bok med bilder på byggen som de ska förklara för kompisarna som ska lyckas bygga lika. 

idag var en uppgift i leken att börja bygga modeller och fota av den med iPaden. Vi hade gått igenom innan hur de lade till bild i appen Book creator och tryckte fram en ny tom sida till kompisen. Barnen skötte det galant, de byggde, fotade av och tog fram en ny sida. 

20140319-065002.jpg

20140319-065011.jpg

Den boken skrev jag ut nu så de kan få ett exemplar att bläddra i men min tanke är att kanske de kan spela in deras byggbeskrivningar i appen så blir det fler användningsområden senare. Det kanske kan bli en aktivitet där barnen kan lyssna på sig själv eller en kompis och försöka bygga lika och sedan se facit.

Kanske de kan teckna till beskrivningarna så kan vi spela in teckenbeskrivningar för att få med mer i projektet.

2 svar till “Book creator – labyrint

  1. Jag blir nyfiken när du skriver att ni jobbat med programmet Labyrint. Vilket är det? och hur har ni gått tillväga för att sedan koppla samman det med vad du beskriver ii detta inlägg.

    • På SVT finns ett barnprogram som heter labyrint http://www.svt.se/barnkanalen/labyrint/ som hela barngruppen börjat leka och prata om vilket gjorde att det blev till ett projekt, i ett av spelen i programmet finns det en bok med olika byggda mallar som barnen ska bygga lika. Vi startade med att tillsammans spåna och se vilka delar vi skulle göra till vår lek, då ville barnen ha med detta spel också, sedan gör vi om lite så det passar oss och så vi kanske kan vidareutveckla det med tex tecken. /Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s