Skype premiär

Så roligt det var idag! Vi hade Skype premiär på förskolan idag. Vi hade bokat in att vi skulle skypa med en närliggande förskola, några barn hade varit där på sommaren när det är ihopslaget för vi hör till samma enhet.
Vi har länge pratat om det och velat men det har inte varit läge innan, men nu hade vi bokat in att på onsdagen kl 12.30, då ska vi mötas.

Vi testade tekniken lite förra veckan så kontona fungerade och det gick att svara med videosamtal. Det började sedan bra med tekniken men sedan tappade den andra förskolan ljudet så vi hörde inte dom, men dom hörde oss.

Det bästa är när vi börjar teckna att vi inte hör dom och funderar länge på varför vi inte hör. Sedan kommer jag på att dom kanske hör oss… Vi frågar hör ni oss så nicka! Ja alla barnen nickar okej då kan vi köra en envägskommunikation.
Jag hade vart dit på morgonen och gömt en QR kod som mina barn hade gjort. Barnen skulle ge dom ett uppdrag och just den dagen satt vi och klippte snöstjärnor och hade sett en instruktionsfilm. Barnen tyckte att det var självklart att de skulle göra en egen instruktionsfilm så dom andra barnen skulle kunna göra snöstjärnor.
För att göra det lite mer spännande så lärde vi oss tecknet för snöstjärna och tecknade det utan att säga vad det betydde.
Men eftersom vi inte hörde dom så gav vi dom ledtråd för att hitta QR koden jag gömt. Dom gick och letade och vi väntade på att dom skulle komma tillbaka med koden! Så spännande! Sedan vinkade vi och väntar nu på att bestämma en ny träff så vi får se deras snöstjärnor.

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s