Paint music

Nu fick jag tips om en app där man skapar musik med iPaden. Jag tycker om appen GarageBand men denna är enklare att använda med barnen. Vi har instrumenten samlade och drar med fingret för att skapa sin musik.

20140302-085515.jpg
Det finns olika teman att välja på vilket gör att musiken och instrumenten passar ihop och det blir bra resultat.

20140302-085921.jpg
Det är bara att svepa med fingret till höger för att lägga till och till vänster för att radera enstaka ljud. Det är verkligen en lättarbetad app som ger barnen möjlighet att skapa musik som låter bra! Det blir enkelt att publicera när man skapt även musiken själv till en film eller saga.

Att skicka vidare musiken är enkelt och det går att publicera på soundcould direkt eller så skickar man till iMovie så det blir bakgrundsmusik. Det går även att spara det i dropbox eller om man har kanex me drive så fungerar även det att sparar till USB via den.
Kika på länkarna för att lyssna på två olika tester.

20140302-090848.jpg
Tänk lyckan att kunna ha skapat både filmen och musiken själv redan som liten! Iofs så är det väldigt härlig känsla att även som vuxen skapa musiken själv till filmen som ska visas på ett föräldramöte kanske.

Hur kopplar jag till läroplanen?

”Förskolan ska sträva efter att varje barn
• utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,”

/Monica

Lämna en kommentar