Processer är viktiga

I min enhet har vi under hela förra terminen arbetat i nätverksgrupper. Dessa grupper har varit blandade från våra tre förskolor. Vid det första tillfället skrev vi ner våra tankar kring dokumentation och våra förväntningar på dessa träffar.

Idag var dagen vi tittade tillbaka på första tillfället och funderade över vad vi fått med oss och var vi står idag. Hur såg våra förväntningar ut då och vad tar vi med oss av detta. Vi funderade även framåt för det tar inte slut arbetet utan det kommer fortsätta att utvecklas.

Det är så viktigt att stanna upp, reflektera och sätta ord på sina tankar. För hur ska vi annars veta hur vi går vidare, att vi är på rätt väg eller ens samma väg.

Här har vi nu hittat en form där vi delar med oss av våra erfarenheter och lär av varandra. Vi har en nyutbildad förskollärare och vi tänkte att hon borde vara handledare till oss ”gamla” i tänket kring dokumentation och reflektion. Det är viktigt att se allas kompetenser och hur de kan bidra!

Vi som deltagit i en utbildning hade vår ”redovisning” av våra reflektioner och tankar från kursen. Vi skapade en film för att samla och synliggöra våra tankar. Detta har vi börjat med att reflektera kring redan i dessa nätverksgrupper. Jag tror inte att det hjälper att skicka några på en utbildning om man inte ger förutsättningar för att arbeta vidare med det och dela med sig av det. Vi behöver en organisation som tillåter och möjliggör kollegialt lärande!

/Monica

2 svar till “Processer är viktiga

  1. Så sant Monica! Jättebra skrivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s