Att se föräldrarna se sitt barn

Igår visade vi filmerna barnen gjort i puppet pals på förskolans fest. Jag kikade med barnen och föräldrarna vilken lycka när barnen får ett leende från sin förälder och föräldern får höra sitt barn i ett annat sammanhang än de är van vid hemma.

Så roligt att se föräldrarnas leenden och blickar när de får höra sitt barns röst i sagan eller sången. Det är verkligen viktigt att få se dessa sidor och barnens deltagande i gruppaktiviteteter som förälder.

Några föräldrar scannade QR koder för att kika vad barnen fått göra. Så roligt att få dela detta med barnen! Kvällens utmaning fick jag av en förälder som frågade vad QR betyder en snabb googling sa att det betyder Quick Response.

De yngre barnen tittade och blev nyfiken och inspirerade att berätta sagan. Jag antar att denna saga kommer smittas till fler grupper. Vi har ett glasskåp på förskolan så jag funderar på att sätta in en iPad där med högtalare utanför och ha filmerna rullandes, eller bara filmen utan ljud vad händer då? Vad händer om vi bara har ljudet och ingen bild?

20140205-141149.jpg

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s