Engagera föräldrarna!

Vår förskola fyller 5 år snart och det tänkte vi fira. Vi har firat med alla familjer en kväll första året och annars på dagen med barngruppen. Nu funderade vi på vad vi skulle göra och då kom en kollega med förslaget att fråga föräldrarna.

Hm hur gör man det enklast? Maila och vänta på svar från alla kändes som att det inte skulle fungera men så tänkte jag på mentimeter. Min kloka kollega svarade med att det lät bra men istället för att ta den enkla vägen och be mig ordna det så bokade vi en tid tillsammmans för hon ville lära sig det själv också.

Vi skapade en fråga med tre olika svarsalternativ och mailade direktlänk till frågan och till sidan så de kunde se svaren.

Efteråt så gick det fort och föräldrarna svarade snabbt och det var tydligt resultat! Vi har 36 barn på förskolan och det var 30 som svarat på frågan. Då känns det som om man lyckats nå dom!

20140123-202346.jpg

Tänk vad enkelt att samla in föräldrarnas åsikter på ex. ett föräldramöte, de flesta har mobiler med internet och de som inte har kan ni låna ut en iPad till att skicka runt.

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s