Barnens tankar…..

Det är ju underbart hur barnen resonerar och tänker vidare när vi leker. Vi byggde en dinosauriestad på förskolan i snö, hämtade vatten så det skulle frysa på bra.

20140120-111834.jpg det skulle bli vulkaner, lavastenar och en grotta i denna stad. För vissa som bara går förbi är det bara en liten snöhög men för oss är det en hel stad för dinosaurier!

Vi leker, bygger, skottar tillsammans och sedan kommer ett barn på att fråga om vi inte kan göra en läskig dinosuriefilm när vi byggt klart. Det är så nära och naturligt för barn att det går att skapa mer av detta det kan förevigas och utvecklas på andra sätt och i en annan miljö. Barnen tänkte att vi ska göra en trailer i iMovie så det får det bli och sedan kanske vi kan fota och utmanas i puppet pals? Hur agerar man i film? Vad säger dinosurierna? Namn? Många frågor finns det som vi kan lyfta. Det gäller att vara nyfiken!

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation” Lpfö98/10

”Förskollärare ska ansvara för att alla barn får ett reellt inflytande på arbetssätt och verksamhetens innehåll” Lpfö98/10

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s