Toca builders

Det finns appar som tillverkarna tänker kan användas på ett sätt men det bästa är de appar som barnen själva kan använda och utmana sig med.
Jag kikade på appen som sonen höll på med och han såg möjligheter med appen toca builders. Här kan man med hjälp av några arbetare att bygga. De bygger banor nu och försöker få ihop sina idéer, kanske vore en idé att rita med papper en ritning innan eller försöka skapa en liknande på papper eller lego.
Sonen skrev sitt namn i appen, de bygger banor som ska passa ihop och som ser ut på olika sätt.

20131123-223229.jpg
Här gäller det nog att utmana barnen tänkte jag med det hade han gjort själv. Sedan kan man behöva få dessa figurer att samarbeta i appen för att få till sin bana så det finns många möjligheter.

Koppla till läroplanen?

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära, utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring, utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.” Lpfö98/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s