Ljusbord

Det är inte alla förskolor eller skolor som har möjlighet eller intresse att prioritera inköp av ljusbord eller hur? Ni som läser här har förmodligen en iPad i er verksamhet.

Testa då att öppna en app som ger möjlighet till vit skärm. Jag använder ritappen Doodle Buddy, väljer vit bakgrund. För extra effekt kan du gå in på Inställningar–> Ljusstyrka och bakgrund och skruva upp den automatiska ljusstyrkan på max.

Så har vi gjort oss ett ljusbord! (Eller vad han nu säger, den där farbror Frej)

20130829-210127.jpg stevendepolo, 100627

Här sätter bara fantasin stopp, man kan skriva i sand, rita, bygga, men tänk på att skydda skärmen med exempelvis en klar plastficka eller en glasform. Ska det ri(s)tas kan förstås skyddet behöva vara lite rejälare.

Jag brukar använda detta ”ljusbord” till att rita av bokstäver, till vimplar och dylikt. I förskolan eller skolan kan det lika gärna handla om att barnen/eleverna får rita av målarbilderna istället för att kopiera eller skriva ut, som några sorters miljöhjältar. Eftersom skärmen lätt far omkring kan man stänga av ”Tryck”-funktionen i Begränsad åtkomst. Då händer det inget när man rör skärmen. (Note to self: kolla upp att du kommer ihåg lösenordet innan. Allra oftast väldigt bra när iPad svarar på tryck.)

/Maria

Ett svar till “Ljusbord

  1. Reblogged this on appakarin's Blog and commented:
    Detta skall jag testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s