Reflektioner från SETT 2013

Det har verkligen varit en resa med mycket innehåll, tidiga morgnar och fullproppat schema. Började med att åka ut till mässan direkt från Arlanda, men vi kom precis för sent för att hinna på första föreläsningen så vi startande med en liten fika, kika in lite montrar och få en överblick över mässan. Tur vi fikade då för sen var det kört. Vi gick innan och spanade in var sal M5 var för att inse att det var KÖ in redan och då var det 30 minuter kvar! Oj det hade vi inte räknat med alls men när vi nöjda kom ut efter att ha lyssnat på Sölve och Markus så var det redan kö till nästa föreläsning så det var bara att ställa sig sist och vänta igen…..
Så höll det på resten av dagen så någon lunch fanns inte utrymme för. Tur vi fikade på morgonen….

Twitter var igång och roligt att inse att vi sitter på samma föreläsning och Twittrar så det känns så klart självklart att säga Hej! Att få ett ansikte till alla inlägg och namn är roligt för efter mässan befinner alla sig utspridda i landet igen. Har du inte Twitter kan det vara värt att skaffa det. Där kan man få massa information, tips och pedagogiska diskussioner. Vill du lära dig mer kika på Lärarförbundets sida. Tack vare Twitter såg vi att de satt in en extra föreläsning med Ulla-Karin Lundgren sent på eftermiddagen.

Det är så givande att få höra andra pedagoger berätta om deras verksamhet och hur de kommit igång. Det gör att man kan se att det faktiskt fungerar och ger resultat. Otroligt skönt är det också om man kan undvika vissa fallgropar som andra kanske redan har gjort.

Några olika nya appar har jag med hem att prova och en massa inspiration!

Det var skönt att få bekräftat det jag länge funderat på, att vara kritisk i att ladda hem appar och att istället satsa på öppna kreativa appar.

Granska era appar hur kopplar du det mot läroplanen och hur leder det er vidare?

/Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s