SETT dagarna,Tobias Gyllensvärd

En annan bra pedagog som jag hade sett fram emot att lyssna på var Tobias Gyllensvärd från Nacka. Hans föreläsning hade titeln ”Moderna barn behöver moderna pedagoger”.

Skype saga blev animerad film. Han tog kontakt via bloggen med andra förskolor och skypade med dem. De började berätta en saga tillsammans. Det blev en staffetsaga, ett barn började sagan och sedan turades de om att fortsätta berättelsen. Efteråt så gjorde de varsin animerad film av sagan och det blev två fina filmer utifrån samma saga.

De har även gjort egen animerad film av Snövit. Det är roligt att se att även med yngre barn så gör tekniken det möjligt att få bra resultat.

De har varit på ljudjakt och spelat in ljuden i GarageBand och använt sig av det sedan. Många roliga tips delade han med sig och välarbetade exempel.

Han tog även initiativ att starta en ny Facebook grupp som heter Animera mera! Gå med i den och dela med er av det ni gör!

Tobias är en kreativ pedagog som arbetar väldigt inspirerande och kika in på hans blogg där ni hittar lite filmer och tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s