Flygspelet

I flygspelet hjälper vi Kråkan (från Mamma Mu) att hitta skatter, men det jag tycker gör appen speciell är ändå att man ska söka efter platser, det finns inte så stort utbud av den typen av appar. (Tipsa mig gärna om jag har fel.)

20121230-141641.jpg
Längst ner i det högra hörnet finns då en liten ruta med ett flygfoto över en plats någonstans på Kråkans flygområde, som man ska hitta, och dyka ner på. För att försvåra det hela klarar du den första banan för att låsa upp banan där du letar i mörker och sedan också i dimma.

20121230-141658.jpg
Tempot i spelet är just det jag förväntar mig av en Mamma Mu-app, lagom mycket intryck, lite fågelkvitter, en traktor som brummar när man kör förbi. Återigen ett bra betyg till en app från Filimundus!

Vad erbjuder vi då barnen genom denna app?
Vi ger barngruppen en möjlighet att behöva vara uppmärksam på detaljer, samarbeta, samspela, resonera och argumentera (Borde det inte vara fler träd bredvid vägen vi söker?), osv.

Hur följer vi upp?
Vi går själva ut och fotograferar platser i vårt närområde som kompisarna får söka efter. Vi pratar om hur mycket detaljer en bild behöver ha för att ge ett sammanhang, och erbjuder därmed också barnen en möjlighet att utveckla sin kommunikativa förmåga och sin förmåga att kommunicera genom bildspråket. Mörkerbanan är fascinerande, ficklampan har ju en förmåga att skapa spänning och nyfikenhet, den tar vi också med oss på nästa äventyr nu när det är mörkt en stor del av dagen!

Vad ser ni för möjligheter med appen?

/Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s